money.bgПод ръководството на Сатя Надела създадената от Бил Гейтс компания Microsoft стана

...
money.bgПод ръководството на Сатя Надела създадената от Бил Гейтс компания Microsoft стана
Коментари Харесай

Пазарната цена на Microsoft надхвърли $1 трилион

money.bg

Под управлението на Сатя Надела основаната от Бил Гейтс компания Microsoft стана една от най-скъпите в Съединени американски щати и остави зад себе си Amazon и Apple. Microsoft за разлика от своите съперници избегна обвиняванията в монополизация и нелоялна конкуренция.

След приключването на търговете в края на предходната седмица,  цената на една акция на Microsoft доближи $130,6 . По този метод пазарната капитализация на софтуерният колос доближи и надвиши един трилион американски $. Това стана на фона на спад в курса на акциите на главните съперници в този бранш – Фейсбук, Amazon, Apple. По този мотив Bloomberg също акцентира, че за разлика от тях Microsoft е избягнал вниманието на регулаторните органи и законодателите, заподозрели интернет фирмите в нелоялна конкуренция.

Към сегашен ден скъпите бумаги на Microsoft единствено един път доближиха цена сходна цена. Това стана на 30 април, когато курсът на акциите на софтуерния колос доближи $130,5 и капитализацията на компанията също надвиши $1 трилион. Но още на идващия ден курсът на акциите падна.

Bloomberg сформира докладите и прогнозите по мненията на 39 водещи аналитика. Днес 36 от тях предлагат закупуване акциите на Microsoft.

Популярният уеб уебсайт Stocknews означи и друга позитивна линия на Microsoft. Ако има още по-голяма ескалация на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, тя ще засегне относително дребна част от бизнеса на софтуерния колос.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР